tirsdag 21. desember 2010

Omtale i Firda er det visst vanskeleg å få for det som rører seg i lokalpolitikken i Fjaler, så difor får eg prøve å oppdatere litt frå kommunestyret på måndag.


Reknar med dei fleste har fått med seg at Transplant fekk Fjalerprisen for 2010.

Meir om grunngjevinga og bilde frå utdelinga finn du på https://www.fjaler.kommune.no/artikkel.aspx?Aid=718&Back=1&MId1=7

















Eg har tidlegare omtala formannskapet si handsaming av budsjettet, og som venta vart lite endra i kommunestyret . På driftsbudsjettet følgde ein formannskapet si tilråding i sin heilskap. Den einaste endringa var på investeringsbudsjettet der tettstadprosjektet i Dale fekk tilført 300.000 kroner av eit samrøystes kommunestyre. Inndekning for dette fann ein gjennom å redusere summen for planleggingsmidlar til ny gravplass i Dale.

Kommunen kjem no til å søke fylket om tettstadmidlar til prosjektet "Eit ope samfunn - lys som verkemiddel" og vi meiner dette prosjektet er så spennande at det vi bør ligge godt an.
















På eit møte prega av stor semje og ein god tone vedtok ein også samrøystes å gå gje tilsagn om inntil 7 millionar kroner til hotellprosjektet i Dale. Vidare vedtok ein -også det samrøystes- å bruke Fjaler sin andel av eldremilliarden (766.000,-) til kjøp av utstyr og kompetanseheving av dei tilsette i BIO. Det betyr at vi følgjer opp regjeringa sine intensjonar og brukar pengane i sin heilskap slik dei var tenkt.

Det er også kjekt å berolige innbyggarane med at det ikkje er lagt opp til auke i kommunale betalingssatsar for neste år. Sidan 2011 vert første året med eigedomsskatt syns eg det er gledeleg at vi unngjekk auke i betalingssatsane.

Etter eit kommunestyremøte der rådmannen og hans stab fekk mykje velfortent skryt for godt arbeid var det tid for den årlege juleavslutninga for kommunestyret og andre inviterte gjestar. Har lagt ved eit par bilete frå denne flotte tradisjon der ein markerer slutten på eit aktivt arbeidsår.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar